Παραλία Γαλάζια Νερά

Η παραλία του Διαπόρου «Γαλάζια Νερά» ή αλλιώς γνωστή και ως «Γαλάζια Λίμνη» ή “Blue Lagoon” είναι ένα από τα πιο φημισμένα σημεία ολόκληρης της Χαλκιδικής.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα στενό πέρασμα ανάμεσα στα νησιά του Διαπόρου και του Αγίου Ισίδωρου. Έχει ζεστά, ρηχά, γαλαζοπράσινα νερά και καθαρό αμμώδη βυθό, συνθέτοντας μια εικόνα που θυμίζει ινδικό ωκεανό.

Η παραλία είναι ιδανική για κολύμπι, αλλά και για ψαροντούφεκο και καταδύσεις.

Παραλία Βουρβουρού

Η Βουρβουρού είναι παραθαλάσσιο χωριό και παραθεριστικός οικισμός της επαρχίας Σιθωνίας, με 140 κατοίκους (απογρ. 2001). Αποτελεί οικισμό του Δημοτικού διαμερίσματος Αγίου Νικολάου στον ομώνυμο δήμο του νομού Χαλκιδικής. Η περιοχή ήταν παλαιότερα ιδιοκτησία των κατοίκων του γειτονικού χωριού, Άγιος Νικόλαος. Παράγει λάδι, μέλι, τσίπουρο, κρασί και ψάρια. Η οικονομία βασίζεται στις τουριστικές επιχειρήσεις. Οι παραλίες της (Βουρβουρού, Λιβάρι, Ξιφάρα, Καρύδι, Μπάρα, Φάβα) και οι φυσικές ομορφιές της προσελκύουν κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες.

Η Βουρβουρού βρίσκεται μόλις δέκα χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο στη χερσόνησο της Σιθωνίας και από την πρώτη ματιά πλουτίζει την όραση με ποικίλες εικόνες και ηρεμεί τον επισκέπτη με τη φυσική της γαλήνη.

Παραλία Μυρσίνη

Η Παραλία της Μυρσίνης ή παραλία της Χαβάης όπως την έχουν ονομάσει οι ντόπιοι είναι ένα μαγευτικό σημείο στην ανατολική πλευρά του νησιού του Διαπόρου.

Η παραλία αυτή θεωρείται μία από τις πιο εκλεκτές ολόκληρης της Χαλκιδικής. Έχει καταγάλανα νερά, λευκή άμμο, λευκά βράχια και ποικίλλα υποβρύχια πετρώματα. Ενδείκνυται τόσο για μπάνιο όσο και για κατάδυση.

Παραλία Καρύδι

Το Καρύδι είναι ένας από τους πιο μαγευτικούς και διάσημους προορισμούς στην περιοχή της Βουρβουρούς.

Πρόκειται για μία εξωτική παραλία με σμαραγδένια ζεστά νερά, λευκή άμμο,  βράχια καθώς και ένα άλσος από πεύκα πολύ κοντά στην ακτή.

Στην πραγματικότητα η παραλία βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μικρά ακρωτήρια κι έτσι προστατεύεται από τους ανέμους που είναι συχνοί το καλοκαίρι και η θάλασσα είναι συνήθως ήρεμη ακόμη και όταν φυσάει.